Fertilizare gazon

Fertilizare gazon - Fertilizare gazon

Operatiunea, joaca un rol important in realizarea si mentinerea unui gazon perfect. Ca orice planta, gazonul are nevoie de elemente nutritive pentru supravietuire.

Ca urmare a activitatilor de tundere, gazonul pierde o parte din aceste substante. Este evident ca datoria noastra este sa completam deficitul creat, prin administrarea corecta a ingrasamintelor.

In comert, se gasesc o serie de ingrasaminte promovate ca fiind eficiente, insa cele care ne-au ajutat sa obtinem rezultate exceptionale sunt ingrasamintele cu eliberare controlata, care prezinta urmatoarele avantaje fata de produsele clasice:

  • excludem riscul de ardere a gazonului, datorita faptului ca substantele nutritive sunt eliberate lent si controlat;
  • granulele sunt mai mici, ceea ce permite contactul cu solul, nu cu planta;
  • favorizeaza dezvoltarea unui sistem radicular adanc, mai puternic, care ajuta planta in procesul de absorbtie a apei, marindu-i rezistenta la seceta;
  • mentine un ritm uniform de crestere a plantei;
  • componenta substantelor nutritive este realizata in conformitate cu necesitatile gazonului;

Programul de fertilizare a gazonului, se executa in intervalul martie-octombrie, cu respectarea tipului de ingrasamant pentru fiecare sezon in parte.

Imprastierea fertilizantului se efectueaza cu ajutorul unui aplicator special conceput sa distribuie uniform granulele. Atentie la dozajul de ingrasamant! Excesul poate afecta iremediabil gazonul, iar deficitul nu va sustine necesitatile acestuia.